אתה בשלן בחסד, מארח מאה איש בלי הנד עפעף, והחלום לפתוח עסק מזון נראה ריאלי מתמיד. מצד שני, הסטסטיקות המספרות על כך ש80% מהמסעדות לא שורדות חמש שנים מרתיעות מכיוון שמדובר בהשקעה לא מבוטלת.
אז מה עושים?
להקמת עסק מזון יש צורך בספקים רבים- משלב התכנון והעיצוב, דרך רכישת הריהוט והכלים, מכשירי החשמל, בניית תפריט, ספקי חומרי גלם, פרסום, והיד עוד נטויה (על הארנק). הסיכוי לבחור בדיוק את מה שצריך, כשלעיתים אפילו לא יודעים מה בדיוק צריך.
(בתמונות למעלה ולמטה- דוגמה קטנה מכל האוצרות ב"מיסטרל")
HORECA היא הפתרון. מדובר בגוף המאגד את כל מה שצריך כדי להקים עסק מזון – ספקי תכנון, ספקי הקמה ובינוי, יועצים, ספקי ציוד וכלים, ליווי וייעוץ מקצועיים, תוכנות, ספקי שירות לעסק ומימון ופיננסים. היוזמה היא של ארז אלון, הבעלים של "מיסטרל" – לציוד וכלים למטבח, וגיורא אשכני, הבעלים של מסעדת NG המיתולוגית.
כשמגיעים לפגישה עם צוות "הורקה" מתחילים בשלב הראשון – ליווי של ניהול המקום מכל האספקטים שלו- הגדרת הקונספט והמיתוג, סיוע במציאת הלוקיישן המתאים, שכן אי אפשר לתאר כמה שהלוקיישן יכול לבנות או להרוס מקום, סיוע בתכנות התפריט, וחישוב תקציב, עלויות ומשימות.
(בתמונות למעלה- טעימה משלל הספקים האיכותיים ב"הורקה")
השלב השני הוא ההקמה, וכאן ישנו ליווי בתהליך רישוי העסק, בניית התפריט בפועל, ליווי הקמת העסק בפועל והתשתית הניהולית.
השלב השלישי הוא השיווק והפרסום, החלטות בנוגע לנהלים, ניתוח דוחות שיווק ופרסום, הדרכות ומכירות, וליווי המשך פעילות העסק.
(בתמונה למעלה משמאל זוכה "מאסטר שף" – יהודה עמר לא מצליח להתאפק ליד הפיצות, ומימין המיקסולוג טל גאנץ מלהטט בין הבקבוקים).
בערב ההשקה של "הורקה" ניתן היה להתנסות במעט מהמבחר הענק של הספקים- במדפי הציוד המגוונים של "מיסטרל", לצד טעימות ממיטב הספקים של "הורקה" , ובחברתו של זוכה "מאסטר שף" העונה השביעית – יהודה עמר.
בתמונות ניתן לראות מעט מכל המגוון הענק שהוצג.
ל"הורקה" שותפים מעל 150 ספקים, נותני שירות ובעלי מקצוע מהמובילים בענף המסעדנות. שיכסו כל פרט להצלחה שלך.