אני חושבת שבשנים האחרונות ניסיתי בערך כל קמח של "הטחנות הגדולות של א"י" ותמיד התוצאות היו טעימות. בערך מליון סוגי קמחים לכל השימושים האפשריים, והכל באיכות המפורסמת של הטחנה הוותיקה.
עכשיו קיבלתי להתנסות את החידוש האחרון – קמח כוסמין לבן שמצטרף לסידרת קמחי הכוסמים האיכותיים – "קמח כוסמין מלא 100% אורגני", "קמח כוסמין מלא 100%" ו"קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה", הכל מה"סידרה הבריאה" של הטחנה.
למעשה, החלק שלי הסתיים ב"קיבלתי להתנסות" כי בשישי בצהרים הדבר היחיד שאני רואה בעיניים זה את המיטה שלי לשנ"צ רציני. אז השארתי את הקמח בידיו הנאמנות של בן הזוג שפיתח טכניקות אפיה משוכללות והלחמים שלו כבר הפכו לשם דבר.
אין לי מושג איך הוא בדיוק הכין את הלחם שהכין, כי כשאני קמתי כבר היה ריח מטורף בבית וכיכר לתפארת כבר עמדה , חמימה ומשובחת לכבוד שבת (ומצידי שיכין לכל השבוע גם).
כל מה שהצלחתי להוציא ממנו זה את החומרים , שאפשר לראות בתמונות, את שתי ההתפחות (אחת של שעה וחצי ואחת של שעה) וכמובן שהוא גם צילם- לא הרבה אבל הוא כבר יודע שחלק נכבד מהליך הכנת אוכל אצל בלוגרים זה לצלם. לא צילמת- לא הכנת. זה הכלל
(בתמונה למעלה- המצרכים ,בתמונה למטה- העבודה)
מלבד ללחם הקמח מצוין לכל מאפה- עוגות ועוגיות, קרקרים, ואפילו פסטות, ולפי מבחן התוצאה בלחם שלנו- הוא יצא רך מאד ומתקתק (אצלנו נוספו גם אגוזים וצימוקים).
בעקרון בצק מקמח כוסמין צריך פחות זמן התפחה ולישה ומומלץ לאפות אותם בתבנית כדי לשמור על צורה, בן הזוג שלי מעדיף לעבוד "פרי סטייל" ויצר כיכר עגולה. הלחם נאפה כשבתנור היתה תבנית מלאה מים, טיפ ידוע שגורם לקראסט של הלחם להיות פריך במיוחד, לעומת תוך רך, וכמובן שהלחם גם עבר את מבחן ה"דפיקה מלמטה".
(בתמונה למעלה – הלחם אחרי ההתפחה השניה, עובר חיתוך ולפני התנור. בתמונה למטה- הלחם מוכן!!)
כוסמין הוא דגן ידוע ביתרונותיו הבריאותיים כמו עושר בחלבון ובחומצות אמינו וגם מינרלים נחוצים, והוא גם קל לעיכול.
מוצרי "הטחנות הגדולות של א"י כשרים הן בכשרות הרבנות הראשית חיפה, והן בכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית בירושלים.