המטבח הישראלי (המהיר) של "שופרסל".

מכירים את זה שנוסעים להורים, ובדרך החוצה אמא דוחפת לכם המון קופסאות שהיו פעם של גלידה ועכשיו מכילות "דוגי בג" של כל מה שאכלתם ויותר? קציצות, ממולאים, תבשילים, שיהיה ככה במקרר, למקרה של רעב. טוב, אתם אולי מכירים, אני גדלתי בבית פולני ככה שזה לא היה בדיוק המצב…. לא נורא, משלימים עכשיו.

בכל מקרה, כולנו רצים כל הזמן- לעבודה, לתחביבים, למחוייבויות, ואז מגיעים הביתה גוועים מרעב ו… כן, זה בדרך כלל נגמר בטוסט. כמה טוב אם יש משהו מוכן במקרר שהוא יותר מאשר כריך, פשוט ארוחה קלה ומוכנה שלוקחת בדיוק שתי דקות במיקרוגל?

ב"שופרסל" הלכו בדיוק על הקונספט הזה והכינו מנות מוכנות- של תבשילים ומרקים מסדרת "המטבח הישראלי" שכולל מבחר כמו "מרק ירקות וגרגרי חומוס" או "מרק אפונה וירקות" (אלה שני הטעמים שאני בחרתי, היו גם מרקי עדשים ומרקי עגבניות), ותבשילי אורז עם תוספות שונות כמו ירקות וצימוקים, או קוסקוס עם ירקות וכמובן פסטה בצורת נודלס בין השאר.

עוד לפני שהגעתי הביתה, למעשה עוד בסופרמרקט יצא לי לטעום את המרק בעקבות עמדת טעימה שהיתה שם ושבה ניתן היה לטעום את המנות השונות .טעמתי שם את מרק האפונה שאחר כך גם לקחתי הביתה- והאמת, טעם בייתי לחלוטין, לא צריך להוסיף כלום, רק לחמם. הטיפ של האישה הנחמדה שהכינה שם היה לשים את המרק בקערית ולחמם בה, למרות שבעצם אפשר לחמם גם בכלי שזה מגיע, רק להוציא את הניילון ששומר שלא ינזל שום דבר. ממה שאני מכירה בחימום במיקרו, עדיף לחמם חצי מהזמן ואז לבחוש כדי שיתחמם במידה שווה.

(למעלה – צורת הבישול האהובה עלי, ולא תאמינו כמה אפשר להספיק בשתי הדקות שמחכים לחימום)

בבית ניסיתי את מנת הנודלס. ראשית – מבחינת הבטחת הכמות- זה אמור להיות שתי מנות, וזה אכן עומד בהבטחה. באריזה יש 550 גרם, וזה בהחלט מספיק כמו שאפשר לראות בצילום שלי למטה- חצי מהאריזה היה מנה נדיבה לבן אדם אחד. זה בניגוד לכל מני מוצרים שבאים בשקיות וכתוב "ארבע מנות" וזה אולי מנות לילדים כי אני מסיימת הכל לבד בלי בעיה.

שנית, המנה פשוט טעימה. זו שהתמקדתי בה היתה מנת הנודלס, היא היתה בגוון אסיאתי עדין, קצת מתקתקה. אני  אכלתי את החלק שלי כמו שהוא, הבן הוסיף קצת מלח. משביע והתחמם במידה שווה, הרגשה מאד טרייה וללא כל מני "משמרים" מלאכותיים שנשארים בפה.

כל מה שהוספתי היה את המלפפון החמוץ של "שופרסל" כמובן, זה מהצנצנות שאני כל כך אוהבת, וזהו, יש ארוחה קלה. מצוין לסטודנטים שחוטפים רעב באמצע הלימודים, מצוין לילדים שחוזרים הביתה ומחפשים משהו לאכול, מצוין לבלוגריות שמגיעות הביתה מאוחר וצריכות לשבת על הפוסט ולאכול משהו תוך כדי, ומצוין לסלסרוס שחוזרים אחרי שעות ריקודים ארוכות גוועים מרעב כי ארוחת ערב היתה מזמן ותיכף צריך לישון וחייבים להכניס משהו לפה ומישהו, בלי להזכיר שמות, חיסל את כל הלחם ולא הפשיר לחם חדש אז אין אפילו כריך….. (סליחה, נסחפתי).

המחירים אטרקטיבים מאד (עכשיו כשאני חושבת על זה, מצויין גם לקחת למשרד, רק חשוב להדביק פתק גדול עם השם, כי זה מושך מאד…). המנות הן מצוננות ומגיעות במקרר מיוחד בסופרמרקט. יש לשים לב לתאריכים ואם פותחים, לסיים תוך חמישה ימים, כמובן כשזה שמור בקירור.

שווה ביותר.