פסטיבל "רמלה עיר עולם 2" – בחופשת סוכות קרוב לבית!

 

6319

החופש הגדול רק הסתיים וכבר התחילו חופשות החגים, וכמה אפשר ג'ימבורי? מה עם קצת בילוי לכל המשפחה שכולל גם תרבות, גם קולינריה, גם פעילות לילדים, גם נופים וגם נסיעה קצרה בלבד?

בחול המועד סוכות (בתאריכים 25-27 לספטמבר) מתקיים ברמלה פסטיבל "רמלה עיר עולם". בשנה שעברה משך אליו הפסטיבל מעל 45000 איש, והצפי להשנה גדול בהרבה, מכיוון שיש הרבה אירועים ואפשרויות לכל המשפחה.

רמלה נוסדה במאה השמינית לספירה, היא שוכנת על ציר הסטורי של יפו ירושליים- קהיר דמשק ויש בה מעל שמונים אלף תושבים, ממעל 90 מדינות שונות, והם מופת לדו קיום וחיים משותפים.

העיר אף זכתה באות הנשיא לתקווה ישראלית בחינוך.

לרגל הפסטיבל ערכנו ביקור במקצת מהאטרקציות שייתקיימו בו.

 

6

את הסיור פתחנו במוזיאון רמלה,שממוקם במבנה הסטורי מ1922 וכולל שישה חדרי תצוגה המתארים את תולדות העיר מהמאה השמינית לספירה ועד ימינו, כולל גולת הכותרת – 376 מטבעות זהב טהור מהתקופה העבאסית, שנטבעו ברחבי העולם האיסלאמי, בסך הכל 1.6 ק"ג של זהב טהור.

 

9

כשיוצאים מבנין המוזיאון מגיעים היישר לנקודה הצבעונית ביותר ברמלה, שוק רמלה .

השוק פועל בכל ימות השבוע למעט שבת, ובימי רביעי יש לו גירסה מורחבת. אי אפשר היה כמובן לטעום את כל השוק, למרות שהיה מפתה מאד, אבל עצרנו לטעום סנדוויץ טוניסאי כמו שצריך, שכל מרכיביו מיוצרים במקום ב"חיים בוקובזה ובניו", לנשנש בורקס לוהטים ב"בבא חיים"  שגם הרווה את צמאונינו בלימונדה ביתית ובאיירן קריר, ולסיום איך אפשר לוותר על "חמוצי כרמל ובניו" עם מבחר של זיתים וחמוצים, גבינות ודגים כבושים?

 

10

בשוק, שקיים כבר מסוף התקופה העותומנית, ושופץ ועבר קירוי , יש פירות ירקות, תבלינים, מאפים, תבלינים, בגדים, נעליים ועוד.

 

11

הגיע העת לקצת תרבות, ולכן עצרנו ב"בית ציונה" שצמוד לבית הכנסת הבוכרי. נשות הקהילה קיבלו אותנו בשירים וריקודים יחד עם להקת נגנים שניגנו על כלי נגינה אותנטיים.

 

7

התחנה הבאה היתה אחד הסמלים המיוחדים והמוכרים של רמלה- המגדל הלבן.

 

IMG_7343

גובהו של המגדל שלושים מטרים, לראשו מובילות 111 מדרגות והוא חוגג בימים אלה 700 שנה להקמתו (ולא נראה יום יותר מ600…). כשעולים את כל המדרגות מגלים תצפית פנורמית לארבעה כיוונים, שווה את המאמץ!

כדי להרגע מהטיפוס עצרנו במתנ"ס הסמוך להינות מהופעתן של להקת הבנות של סטודיו "ערבה" , שהן חלק מפעילות הריקוד העניפה שיש בעיר.

 

8

כל הסיור פתח לנו את התיאבון וכשהגיע זמן ארוחת הצהרים נהנינו ממטעמי מסעדת "ירושלים" שהגישה אוכל בוכרי אוזבקי כולל סלטים אוזבקים, אושפלו, בכש, סמסה, קרפיון בוכרי, מנטו, צ'יבורק, ובקינוחים צ'אק צ'אק- שהוא בצק אווירי אוזבקי חגיגי, ומעדן  בשם "לאבס" עשוי שקדים , אגוזים וסוכר.

 

1 (3)

(בתמונות למעלה ולמטה- ממיטב המטבח האוזבקי בוכרי)

 

2 (5)

הזכרנו שברמלה יש עולים מתשעים מדינות, ובמרכז טבג'ה פגשנו את נציגי העדה האתיופית. התרשמנו מטקס הקפה שמתקיים שלוש פעמים ביום, מהאינג'ירה ומהלחם החגיגי דמוי החלה המתוקה, וגם ממופע ריקוד ומוסיקה.

 

3 (4)

תחנתנו האחרונה היתה בריכת הקשתות, אותה בריכה שכיכבה ב"חסמב"ה ונערי ההפקר". את זאב רווח ושלמה ארצי הצעירים לא פגשנו, אבל לא תאמינו לכמה כיוונים יכולים לחתור ארבעה יושבי סירה אחת, במקביל.

 

4 (3)

בבריכה נערכים מופעים מוזיקליים שנהנים מהאקוסטיקה המדהימה, ואנו זכינו להופעה של "מלאכי ציון" – מקהלת ילדים שהפליאה בקולותיהם.

הבריכה היא מימי שלטון החליפים העבאסיים בארץ ישראל והיא מופת לאדריכלות מוסלמית קדומה, וכוללת כתובת קיר עתיקה וקשתות מקומרות מחודדות ייחודיות למקום.

ומה בפסטיבל?

הפסטיבל בן שלושת הימים ייפתח בכל יום בשעה אחת עשרה בבוקר עד אחת עשרה בלילה, ויקחו בו חולק עשרות אמנים, זמרים, שחקנים, רקדנים, בשלנים ועוד. ייתקימו הצגות, סיורים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה, כשהרוב בחינם וחלקם בתשלום סמלי.

דוגמאות לאירועים בולטים:

מופע חי בפארק עופר ולמרגלות המגדל הלבן- בערב הראשון הופעה של משה פרץ (בפארק עופר) ובערב השני הופעה של יהורם גאון ושרית חדד (למרגלות המגדל).

עוד במוסיקה- טברנה יוונית עם שמעון פרנס שיארח את טריפונס.

הצגת "סוליקא" של תאטרון באר שבע- הסיפור האמיתי של נערה יהודיה מטנג'יר שקרועה בין האהבה לבין האמונה.

הופעות לילדים של יובל המבולבל, הדוד חיים, וההצגה  "מולאן" שכוללת תאטרון, מוסיקה, תנועה, אקרובטיקה ותיפוף.

לחובבי המוסיקה החסידית- שמחת בית השואבה בערב הראשון , פעילות מיוחדת המותאמת לציבור החרדי והדתי.

במתחם המגדל הלבן לאורך היום – ליצנים, מופעי קרקס, נגנים, מוסיקאים ופסלי רחוב, וביום הראשון גם תהלוכה ססגונית של להקות מקומיות, בובות ענק, הולכי קביים ועוד.

הקולינריה בפסטיבל- מסעדות אותנטיות כמו אוכל בוכרי, אתיופי, מרוקאי, עירקי , הודי, ערבי, ועוד, שפע של מנות במחירים סמליים ביריד אוכל מיוחד, וכן במסעדות ברחבי העיר. כמובן שהשוק פתוח ופעיל ואפשר לטעום בו בלי סוף.

אירועי תרבות ומסורת- ברחבת הספרייה יוקם מתחם ובו אוהלי תרבות של הקהילות השונות, כשבכל אוהל מקבלים את פני הבאים נציגי הקהילה בבגדים מסורתיים, מוסיקה וריקודים, ומייצגים שונים של טקסים ופולקלור.

במקביל ניתן לבקר באטרקציות השונות של העיר, בסיורים מיוחדים או באופן עצמאי – בריכת הקשתות, מוזיאון רמלה, המגדל הלבן, חומות המנזר הפרנציסקני, מרכז היהדות הקראית העולמית, ועוד.

פרטים נוספים על האתרים ועל האטרקציות בעיר באתר.

קחו את הילדים ואת עצמכם, נסיעה קצרה ואתם ברמלה- מקום שהוא עולם.