תנובה מחדשת- טעמי בצל ועירית

גבינה לבנה, מה כבר אפשר לחדש בה? מסתבר שהרבה. תנובה מביאה לנו עכשיו קרם גבינת שמנת, עם בצל ועירית מיובשים, בחמישה אחוזי שומן בלבד.

קיבלתי להתנסות את הגבינה, עם האתגר – להכין משהו שהוא יותר מלמרוח את הגבינה על לחם טרי ולסגור ענין. כשפתחתי אותה ודחפתי כפית, שמחתי לגלות שלמרות שמדובר בחמישה אחוזי שומן בלבד, הגבינה בעלת "גוף" ונוכחות של הרבה יותר, כך שהיא גם עשירה וגם מתאימה להרבה סוגי מתכונים.

לא רציתי ללכת על הפשטידה הקלישאתית אז לבסוף שילבתי כמה מתכונים שמצאתי ברשת, ביחד עם אלתורים לפי מה שהיה לי בבית.

בתמונה אפשר לראות את המצרכים- קמח תופח (הייתי צריכה כוס, היו לי רק כשמונים וחמישה אחוז, אז לקחתי סיכון והוספתי את היתרה בקמח לבן רגיל. היות ולא מדובר בעוגה שצריכה ממש לגבוה, לא נראה לי שהיתה השפעה כלשהי). הוספתי משהו כמו שש פרוסות גבינה צהובה שקרעתי לפיסות קטנות (עדיף כמובן גבינה מגוררת, אבל זה מה שהיה לי בבית), 4 כפות שמן זית, ביצה אחת, שתי כפות גדושות של גבינת קרם שמנת תנובה עם בצל ועירית, כף אחת של גבינה צפתית שפוררתי בידיים וזהו- לא הוספתי כל תיבול כי את כל הטעמים קיבלתי מגבינת השמנת.

(בתמונות למעלה  – הבצק בעבודה, בתמונה למטה- באפייה)

כל מה שהייתי צריכה לעשות זה לחמם תנור ל180 מעלות, ובזמן שהוא התחמם לשתי את התערובת למשהו שנראה פחות או יותר אחיד, האמת, לא ממש, הלכתי על המראה ה"כפרי".

עשיתי כדורים, הנחתי בתבנית, הברשתי בעוד קצת שמן זית, וקישטתי במלח בטעמים שיש לי (אני השתמשתי בעיקר במלח בטעם רוזמרין, אפשר גם במלח שחור שגם מוסיף צבע, רק לזכור לא להגזים).

האפייה לקחה כחצי שעה וזהו- יש כדורי גבינה מהממים שנחטפו ואזלו חיש מהר.

בפעם הבאה אני מתכוונת לקשט בסוגי פפריקה שונים שגם יתנו לי צבע.

ביחד עם סלט ירקות מושקע, יש מנה שטובה גם לארוחת ערב למשפחה, וגם לאירוח כ"פינגר פוד".