המטבח היפני אהוב מאד על הישראלים ובצדק- טעמים ייחודיים, שפע של מרקמים, מגוון רחב של אוכל משביע אבל שומר על קלילות ואהוב מאד גם על ילדים שלמדו שיש עולם רחב יותר מאשר שניצל וספגטי.
המטבח היפני מפורסם גם בזכות הדקדקנות וההשקעה ומרתק לצפות בשפים יפנים שמניחים עלה על עלה או מסובבים את האטריות בעדינות מהפנטת.
ההכנה המסובכת והמושקעת הזו לא אפשרית במטבח הביתי, שם אנו מגיעים רעבים ורוצים מנה טעימה עכשיו ומיד, ובהכנה קלה כמה שאפשר.
"מאמא מרי" מציגה כיסונים יפנים- גיוזה, בסדרת "ביג פאפא" – כי גם אבא יכול, המתאימים לכל קהל – משפחות, פודיז, שומרי כשרות ויש אפילו פריטים שהם צמחוניים וטבעוניים.
מתוך ארבעת הטעמים ישנם שניים בשריים- במילוי עוף ובמילוי בקר, ושניים צמחוניים ופרווה- במילוי פטריות ובמילוי בטטה.
רצינו מהירות- אז הנה- הגיוזה מגיעה קפואה ונשמרת במקפיא לכל רגע שרוצים לאכול ואז.. אין צורך להפשיר!.
יש הרבה שיטות הכנה – לבשל ברוטב או במרק, להוסיף כל תיבול שרוצים והשמיים הם הגבול, כשההכנה המומלצת היא "יאקי גיוזה" – קודם מטגנים את הגיוזה הקפואה בצד התחתון השטוח כדי לקבל תחתית פריכה, ואז מוסיפים מעט מים למחבת, מכסים ומאדים כעשר דקות בביעבוע עדין עד שהמים נספגים.
ההתנסות שלי היתה בדיוק לפי ההוראות- שימנתי קלות מאד מחבת והדלקתי אש גדולה. הנחתי את הגיוזות הקפואות כשצידן השטוח למטה. בנתיים הרתחתי מים בקומקום החשמלי. כעבור כשתי דקות בדקתי את התחתית. חשוב לא לפחד מהצריבה, זה מה שנותן את הפריכות הכל כך ממכרת אחר כך. כשהיו סימני צריבה הורדתי מעט את האש, והוספתי קצת פחות מחצי כוס מים רותחים. חשוב להזהר בשלב הזה מכיוון שאם שופכים בבת אחת המים יקפצו בגלל המגע עם המחבת החמה. שפכתי בעדינות וכיסיתי במכסה. שמתי שעון לשמונה דקות.
כשהשעון צלצל בדקתי בנעיצת מזלג אם הגיוזות מוכנות. הן היו מושלמות.
הגשתי על סלט ירקות, ואפילו לא היה צורך ברוטב- הכיסונים היו רכים מלמעלה ופריכים מלמטה, כשכל נגיסה חושפת כמות נדיבה של מילוי עסיסי. כמה יחידות סגרו לי פינה של ארוחת ערב וכל ההכנה לקחה במצטבר פחות משתים עשרה דקות (!).
המוצר כשר בהשגחת הרבנות הראשית קריית ים וניתן להשגה ברשתות המזון ומעדניות.
אה, והתשובה לשאלה בכותרת – "אויישיי