תום יער עושה (גם) בגרות

 

3 (2)

תום יער עושה (גם) בגרות

אחרי עונה של "תום יער עושה את שביל ישראל"

אחרי שחרשה את שביל ישראל, פגשה דמויות ייחודיות, עברה חוויות , חלקן ביזאריות במיוחד ושילבה את ההומור המיוחד שלה, תום יער חוזרת, חטובה מתמיד, והפעם – למקום שיכול להיות יותר מפחיד מלילה במדבר – שיעור מתמטיקה לבגרות.

הכל מתחיל בנסיון לסגור מעגל, מכיוון שתום יער לא השיגה תעודת בגרות ולכן עליה לחזור לתיכון בו למדה , הוא הכפר  הירוק, ולהשלים את הלימודים להשגת התעודה הנכספת.

אבל בית הספר הוא הרבה יותר מאשר כמויות מידע שצריך להבין, כי בכפר הירוק צריך ללמוד, לחיות בכפר, להשתתף בעבודות המשק ובסוף גם להצליח במבחנים, וזה קצת קשה כשאת היפראקטיבית בת שלושים שלא מסוגלת לקחת ברצינות שיעור ביולוגיה בו מדמים את הפרשות המעיים, או מילת גנאי כמו "פרבולה".

במהלך הפרקים אנו מגלים צדדים רבים של תום, החל מההשתוללות על שולחנות בית הספר, דרך הגילוי המכאיב שרוב הצוות החינוכי לא זוכר כלל שלמדה במקום (בניגוד לבוגרים מוצלחים כמו מיקי קם ואבי קושניר שאף מצוטטים על הקירות), ההתמודדות עם חומרים שניסתה ללמוד לפני שנים רבות והדרישה הבלתי אפשרית כמעט להקשיב שתי דקות ברצף.

 

1 (2)

(בתמונה למעלה משמאל – תום יער ורפי אדר משתעשעים)

בין לבין משולבים כמו בעונת "שביל ישראל" קטעי מונולוגים של דמויות הזויות ומשעשעות כמו "שלי" האם המילפית (בעיני עצמה) שמעורבת בוועד ההורים, "אסי" – אישה גברית שמתעלקת על נשים כמו ליאת הר לב בהופעת אורח מעולה, ואפילו ילד מחונן בן שמונה שכל מה שהוא חושב עליו הוא האמא של המראיין.

בהקרנת הבכורה באו לברך סלבריטאים רבים כמו שני כהן, רועי בר נתן, ליאת הר לב, עלמה זק והמסעדן רפי אדר.

 

2 (2)

לסדרה עשרה פרקים, מפיקי הסידרה הם לי ירדני ואבירם בוכריס, והבמאי הוא דניאל אדר.