אורות של תקווה- קרן אור בחשיכה

כולנו מתכוננים עכשיו לחגים, לשנת הלימודים החדשה, אבל יש כאלה שאת החגים יחגגו במחלקה האונקולוגית, ואת שנת הלימודים לא יפתחו יחד עם החברים. מחלת הסרטן לא עושה חשבונות ומכה בכל גיל, מתינוק ועד זקן, שהרבה פעמים מתקשים לעכל מה נפל עליהם ומה עושים עכשיו.

טיפולי הסרטן הם קשים וארוכים, והם סבל לא רק לחולה, אלא גם לבני המשפחה שחייהם נעצרו בעקבות מחלת יקירם.

עמותת "אורות של תקווה" הוקמה כדי לסייע לילדים חולי סרטן ובני משפחותיהם. הרב גיא חבורה ורעייתו תפארת, הקימו את העמותה שחוגגת בימים אלה 18 שנים של מאמץ אדיר לשיפור איכות החיים של הילדים החולים ובני משפחותיהם, ללא הבדלי גזע, דת ומין.

אמש בערב מרגש חולקו תעודות הוקרה למצעד ארוך של תורמים ומתנדבים שנותנים את הנשמה ועוד קצת למען הילדים. הערב התקיים ב"קוקו בר" במתחם התחנה, שתרם את המקום, על החלק הקולינרי היה אמון השף חנן שגיא, V.C.F.C – עמותת "שפים ללא גבולות", פעיל וותיק למען העמותה, ואחד אחרי השני עלו לבמה הורים של מטופלים, שסיפרו על הרגע שבו התהפך עולמם, וכיצד  נעטפו באהבה ובתמיכה של
"אורות של תקווה". הבאות בתור היו בנות השירות שסיפרו כיצד העבודה בבתי החולים לצד הילדים נתנה להן אף יותר משנתנה לילדים, וכמובן ילדים בגילאים שונים שהגיעו לספר את  סיפורם.

(בתמונות למעלה ולמטה- תמונות מערב ההוקרה)

העמותה פועלת במישורים רבים והמתנדבים רבים מספור – מהמתנות בחדר המתנות, הצלמים שעורכים ימי צילום לילדים ואלבומי תמונות במסיבות יום ההולדת, תורמי הממתקים והעוגות לימי הולדת, וגם אנשים שתורמים בצורה בלתי מורגשת- האיש שעושה שליחויות בכל רגע שצריך, האישה שתורמת אריזות להכנת החלות שהילדים אופים בימי שישי, אשת הקשר שמגייסת מפורסמים שהילדים חולמים לפגוש ועוד.

כמובן שבני המשפחה לא נשכחים, אם בעזרה בסלי מזון למשפחות שבהם אחד ההורים נמצא עם הילד החולה והשני מטפל בעצמו בכל שאר הילדים ובצרכי הבית, ואם בנתינת פסק זמן למשפחה, בעזרת ימי כיף משפחתיים, כרטיסים להצגות ומופעים, ארוחות ועוד.

(בתמונה למעלה- בנות השירות המתנדבות בעמותה)

אחד הפרוייקטים המרגשים של העמותה הוא הגשמת החלומות של הילדים, כדי לעודד את רוחם במהלך הטיפולים הקשים, בין אם מדובר בלפגוש מפורסם, או לערוך תערוכת יחיד של יצירותיהם, ללכת לבריכה (ואם אין אפשרות רפואית- פשוט להביא את הבריכה לבית החולים), ובשאיפה לרכוש אמבולנס משאלות שיאפשר לילדים להגיע לכל מקום ובמקביל יהיה מצויד בכל הציוד הרפואי הנדרש.

(בתמונה למעלה במרכז- הרבנית תפארת ומימינה השף שגיא. מימין שניהם – כוכב הילדים שלומי מהצמד "שלומי וסתם").

העמותה מקיימת שיתופי פעולה עם ארגונים, חברות, צה"ל, קבוצות נוער בסיכון ותנועות נוער, וכאמור גם עם בנות השירות, וביחד יוצרים ימי התנדבות ופעילויות רבות לשמח ילדים בשעתם הקשה.

ארגון "שפים ללא גבולות"   עורך עם העמותה פעילויות רב שנתיות כמו סדנאות שוקולד, ימי הולדת, אירועים ומסיבות של חגים ומועדים, ובאירוע אמש עמלו השף חנן שגיא, מאיר זלוציבר, מתי עוזרי, בטי חזן, מתי עמרם, אבו שחאדה, אנגל כץ, ויהודית גואל.

"שפים ללא גבולות " היא איחוד חברתי הומניטרי של שפים, טבחים, קונדיטורים ושוחרי בישול  שחובר לעמותות לזכויות הדם וסיוע לילדים.