טחינה עם שוקולד ללא סוכר "אחוה"- בריאות וטעם בצנצנת אחת

עובדה 1- אנחנו אוהבים מתוק. נדמה לי שזה הוכח כבר מהיותנו תינוקות רכים. עובדה 2- מתוק זה לא תמיד בריא, בעיקר כשהמתיקות מושגת מהמון סוכר. עובדה 3- ילדים (בעיקר, אבל גם מבוגרים רבים) יעדיפו את שיקול ה"מתוק" על פני ה"בריא" בעיקר כשזה מגיע לכריכי בית הספר בהם "ממרח שוקולד" הוא הטעם המועדף (והורים שיתעקשו על חרובים או משהו כזה, ימצאו שהכריך נזרק והילד לא אכל כלום או קנה משהו במזנון).  המסקנה- שילוב. צריך לשלב בין המתיקות לבין הבריאות.

ל"אחוה" יש את הפתרון האולטימטיבי כשלסידרת הטחינה המתוקה שלהם עם שוקולד ועם סילאן, מצטרף האח החדש- ממרח טחינה עם שוקולד ללא תוספת סוכר.

בממרח, כמו באחיו הוותיקים יותר, יש לפחות 42% טחינה משומשום מלא שמתפוצצת מרוב ערכים בריאותיים  כמו שפע של סידן, חלבונים, ברזל וסיבים תזונתיים. בונוס נוסף – מה שאין בו- אין בו סוכרים, שומן טראנס, כולסטרול, צבעי מאכל או מוצרים מן החי (כך שהוא מתאים גם לטבעונים) ויש בו מעט מאד נתרן.

כמובן שמעבר לכריכי בית הספר, הממרח מתאים לכל דבר שאנו רוצים לעשות- עוגות, עוגיות, מאפים- הכל הולך ובמחיר סוכרי נמוך יותר ומחיר בריאותי גבוה להפליא.

(והכפית המצורפת בתמונה היא פשוט הדרך שלי להנות מהממרח, כי מי צריך לחם?)

אפשרות נוספת שאני מתכננת לנסות היא הכנת שייקים והוספת כמה כפיות מהממרח, למשקה טעים ובריא (וצירוף בננות או תמרים נשמע לי מתאים במיוחד). שווה לנסות את האפשרויות הרבות של שימוש בממרח כדי ליצור מנות שהן גם אהובות על כולם וגם בריאות.

כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים, להשיג ברשתות השיווק המובחרות.