סושי תמיד היה יותר מסתם מנת אוכל. סושי הוא חוויה חושנית ואסתטית המשלבת מיומנויות רבות ויצירתיות. כדי להפוך מאסטר סושי ביפן צריך להשקיע שנים ארוכות של תרגול כדי להגיע ליצירות המופת הטעימות. איך בכל זאת לומדים לעשות סושי טעים שגם נראה טוב בלי לנסוע ליפן לשנים ארוכות?
מספיק להגיע לסניף "ריבר" בראשון לציון, שם בחדר הפרטי מחכה השף והבעלים של הרשת ירון אלטיט ללמד אותנו כל מה שצריך לדעת על סושי, בצורה טעימה ומרתקת.
בכניסה לחדר הפרטי המעוצב בסגנון יפני,כבר חיכו לנו קולבים ועליהם קימונו ובנדנות שהפכו אותנו לדמויות מתוך הסרט "קראטה קיד". מוסיקה יפנית ברקע ויין וסאקה איכותיים שנמזגו באופן חופשי ולעבודה!
כלומר, רגע, לפני העבודה נפתח עבורנו מזנון שופע מנות היישר מהמסעדה כדי שלא נהיה רעבים חס וחלילה בזמן הכנת הסושי.
שף ירון נעמד מאחורי הדלפק ועברנו לחלק הלימודי של הערב. במשך כשעה וחצי הדגים השף את כל התהליך מההתחלה, כיצד בוחרים את האורז המתאים וכיצד מבשלים אותו, כיצד מכינים את התחמיץ שנותן לו טעמים, איך מבצעים את החיתוכים השונים ומה ההבדל בין מאקי לניגירי לסוגים נוספים של סושי. על הדרך גם נשנשנו את כל ההדגמות שלו.
אחר כך הגיע שלב העבודה המעשית, כשכל אחד מהמשתתפים קיבל את כל מה שצריך – קרש עבודה, סכין חדה, מטלית ניקוי, קערת מים להרטבת הידיים (עבדנו עם כפפות להגיינה מרבית), וכמובן המרכיבים מהם ניצור את הסושי שלנו.
סו שף ידידותי עבר ביננו ועזר בהסברים ובהדגמות ועד מהרה רולים יפים התחילו להצטבר על השולחן לפנינו כל מעשי ידינו נארזו כדי לקחת הביתה.
יצאנו מהסדנה עם שפע של ידע שקיבלנו בצורה ידידותית וביטחון שצברנו בהכנת סושי.
הסדנה כשרה, ומתאימה גם לצמחונים.
מתאימה מאד לעובדי חברה, קבוצות חברים, הורים וילדיהם (כפי שהיו בסדנה בה השתתפתי), מסיבת רווקות וערב כייף לזוגות, כמו גם לכל מי שרוצה ללמוד את רזי הסושי מההתחלה.
ריבר- רחוב סחרוב 26 ראשון לציון.
לפרטים והרשמה- 050-2453536
משך הסדנה כשעתיים וחצי.